COVID-19 Herstelzorg

COVID-19 Fysiotherapie

Per persoon verschilt het hoe lang het duurt voordat je weer volledig hersteld bent van COVID-19. Veel mensen hebben extra zorg nodig hebben om volledig te herstellen van corona. Daarom heeft de overheid een speciale regeling getroffen met betrekking tot de herstelzorg van COVID-19. In deze speciale regeling staat onder meer dat tot 50 corona herstel fysiotherapie behandelingen kosteloos vergoed worden vanuit het basispakket. Hieronder volgt meer informatie zodat u precies kunt zien of u ook in aanmerking komt voor de fysiotherapie behandelingen.

Wanneer komt u in aanmerking voor een vergoeding van maximaal 50 fysiotherapie behandelingen?

  • U had last van ernstige klachten of beperkingen tijdens uw herstel van COVID-19.
  • Als u een verwijzing heeft van uw medisch specialist. Indien u in het ziekenhuis heeft gelegen kan u via het ziekenhuis uw verwijzing aanvragen. Heeft u niet in het ziekenhuis gelegen als gevolg van COVID-19 dan heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig.
  • De verwijzing van uw medisch specialist is maximaal 6 maanden na het acute ziektestadium van ernstige COVID-19 afgegeven.
  • Als u bereid bent om deel te nemen aan een onderzoek naar het effect van de herstelzorg. Op deze pagina staat een document waar u meer informatie kunt vinden over het onderzoek naar de herstelzorg: zorg instituut nederland 
  • U moet binnen 1 maand na de verwijzing van uw medisch specialist starten met de fysiotherapie behandelingen.

Fysio Buitenveldert en COVID-19 herstelzorg

Fysio Buitenveldert begrijpt dat de nasleep van een COVID-19 besmetting erg vervelend kan zijn. Wij helpen mensen om er weer bovenop te komen en om weer de oude te worden. Om ervoor te zorgen dat iedereen de hulp krijgt die hij/zij nodig heeft, helpen wij bij een gratis intakegesprek om te bepalen of u in aanmerking komt voor de vergoeding van maximaal 50 fysiotherapie behandelingen uit het basispakket.

De afgelopen periode hebben wij een aanzienlijk aantal patiënten geholpen om weer bovenop hun corona besmetting te komen. Vaak denken mensen dat zij zich aanstellen of dat dit tijdelijk is. Daarom nemen ze geen contact op met een fysiotherapeut. Echter is het vaak wel degelijk nodig om behandeld te worden. Veel voorkomende klachten na een corona besmetting zijn: benauwdheid, conditiegebrek, vermoeidheid, spierpijn, geheugenproblemen en concentratieproblemen. Wij helpen u graag bij het zoeken naar passende zorg voor uw kwalen.  Heeft u het gevoel dat u nog steeds klachten van uw COVID-19 besmetting ervaart? Neem dan vooral vrijblijvend contact op met ons via info@fysiobuitenveldert.nl of bel 020-6242366.

Schrijf je nu alvast in door het formulier in te vullen!

Backershagen 97A
1082 GT Amsterdam

info@fysiobuitenveldert.nl

Vul het formulier in als u vragen heeft over Fysio Buitenveldert. Langskomen of bellen mag natuurlijk ook!

2 + 10 =